Κώστας Γκλίναβος

    Ο Κώστας Γκλίναβος γεννήθηκε στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το ενδιαφέρον του για τα drums εκδηλώθηκε στις τάξεις του Λυκείου. Αργότερα, ανακαλύπτοντας νέα ακούσματα και μουσικές από όλο τον κόσμο, άρχισε να ενδιαφέρεται και για τα παραδοσιακά κρουστά της Ελλάδας και άλλων χωρών.

    Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια Drums, Ελληνικών, Αραβικών, Αφρικανικών, Βραζιλιάνικων και Αφροκουβανέζικων κρουστών και θεωρητικών στο <<εργαστήρι κρουστών και μουσικής τεχνολογίας>> των Ν.Τουλιάτου/Α.Συμβουλόπουλου στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

    Στη συνέχεια, στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου, παρακολούθησε μαθήματα κλασικών κρουστών με τον Κ.Βορίση και θεωρητικών.

    Εμφανίστηκε σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους, στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, σαν drummer ή percussionist σε ποικίλα μουσικά σχήματα, Rock, Funk, Latin και Jazz μέχρι Ελληνική έντεχνη, λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, δίπλα σε γνωστούς δημιουργούς και ερμηνευτές .

    Από το 2001 μένει στα Ιωάννινα όπου συμμετείχε σε πολλά μουσικά σχήματα της πόλης. Συνεργάστηκε με τη Φιλαρμονική Δ.Ιωαννιτών, Φιλιατών και Θεσπρωτικού, με τη Λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και με τον Δημήτρη Υφαντή.

    Το 2012 ξεκίνησε την αποτύπωση σύντομων συνθέσεων/video με drums και κρουστά (και όχι μόνο) στο κανάλι <<gklindrums>> στο Youtube.

    Υπήρξε καθηγητής του ωδείου Φίλιππος Νάκας (παράρτημα Ιωαννίνων) από το 2011 έως το 2023.

    Διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας από το 2015 και στο ωδείο Νέες Τέχνες/Ars Nova από το 2009.

 

Περιήγηση με πληκτρολόγιο
X
Click to listen highlighted text!