Φωνητικά
Στη σχολή μας διδάσκονται τα ακόλουθα:
 
Αναπνοή
Τι είναι η διαφραγματική αναπνοή και σε τι χρησιμεύει; Ο σωστός τρόπος εισπνοής, συγράτησης, χρησιμοποίησης και εκπνοής του αέρα κατά τη διάρκεια που ερμηνεύουμε ένα τραγούδι, μας εξασφαλίζει φωνητική υγεία, αντοχή, έλεγχο, στήριξη, αποβολή του στρες, καθαρή φωνή και σωστή τονικά απόδοση. Βοηθάει στο ζέσταμα των φωνητικών χορδών πριν τη χρήση τους. 
 
Φωνητική τεχνική και τοποθέτηση
Στα μαθήματα φωνητικής μαθαίνουμε τον σωστό τρόπο χρησιμοποίησης και τοποθέτησης της φωνής μας, στις νότες ενός τραγουδιού, χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού και κακώσεων του λάρυγγα και των φωνητικών χορδών. Οι ασκήσεις ειναι πιανιστικές και ο μαθητής καλείται να επαναλάβει φωνητικά, τη μελωδία που παίζει ο δάσκαλος στο πιάνο. Με αυτόν τον τρόπο γυμνάζονται όλοι οι μύες του διαφράγματος, του στόματος και του λαιμού και γίνεται σωστή προθέρμανση. 
 
Εκμάθηση όλων των τεχνικών
του μοντέρνου τραγουδιού (warm ups, cool downs, staccatos, vocalizes, arpeggios, vibrato, glissando, slides, falsetto, head voice, vocal fry, belting, προφορά-ορθοφωνία, δεύτερη φωνή, στήριξη, αναπνοή, στάση σώματος, voice control κ.α. ), με σκοπό την καλύτερη και πιο ποιοτική απόδοση του. 
 
Ερμηνεία
Αναπόσπαστο κομμάτι στα μαθήματα φωνητικής είναι η απόδοση συναισθημάτων κατά την ερμηνεία ενός τραγουδιού, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά και φωνητικά. Σωστή στάση του σώματος, κίνηση, εξωτερίκευση συναισθημάτων. 
 
Θεωρία της μουσικής
Διδάσκεται 1η και 2η θεωρία της μουσικής με σκοπό την εκμάθηση των νοτών, των μουσικών αξιών, του ρυθμού, την κατανόηση της μελωδικής γραμμής, των τονικοτήτων. 
 
Ρυθμικό solfege
Ρυθμική μουσική ανάγνωση. Ο μαθητής αποδίδει φωνητικά τον ήχο της κάθε νότας. Βοηθά στην κατανόηση του τέμπο, των χρονικών αξιών, της αναγνώρισης των νοτών, στην αναπνοή. 
 
Stage fear
Τεχνικές αποφυγής και απομάκρυνσης του άγχους της σκηνής. Μετατροπή του φόβου σε δημιουργηκότητα με εύκολους χειρισμούς.  
 
Πρακτική εξάσκηση
Φωνητική και ερμηνευτική εξάσκηση σε συνθήκες σκηνής, σε οποιοδήποτε είδος τραγουδιού επιθυμεί ο μαθητής. 
 
Τεχνική μικροφώνου
Ο κάθε τραγουδιστής θα πρέπει να χειρίζεται σωστά το μικρόφωνό του. Πρέπει να γνωρίζει σε ποια απόσταση να το κρατάει, τι ένταση φωνής πρέπει να χρησιμοποιήσει, πώς ακούγεται ο παραγόμενος ήχος, πώς κάνουμε οικονομία φωνής σε ένα απαιτητικό κομμάτι. 
Περιήγηση με πληκτρολόγιο
X
Click to listen highlighted text!