ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

Ο Κώστας Γκλίναβος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1971 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το ενδιαφέρον του για τα κρουστά εκδηλώθηκε στις τάξεις του Λυκείου.

 Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια Ελληνικών, Αραβικών και Λατινοαμερικάνικων κρουστών, Drums και θεωρητικών στο εργαστήρι κρουστών και μουσικής τεχνολογίας των Ν.Τουλιάτου & Α.Συμβουλόπουλου το διάστημα 1995-1998 .

Στη συνέχεια γράφεται στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικών κρουστών, στο τμήμα του Κ.Βορίση και θεωρητικών.

Εμφανίστηκε σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους, στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, σαν drummer ή percussionist σε ποικίλα μουσικά περιβάλλοντα. Rock, Acid jazz, Funk, Latin και Jazz μέχρι Ελληνική έντεχνη, λαϊκή και παραδοσιακή μουσική δίπλα σε γνωστούς δημιουργούς και ερμηνευτές .

 Από το 2001 μένει στα Ιωάννινα. Συμμετείχε σε πολλά μουσικά σχήματα της πόλης (Pettish Fish, Blackframe, Your Painted Smile, Down the Alley, the 2moreOz, Just the 2 of us, F.T.G. jazz trio, Jazz Project, the Quarktet, Macondo). Συνεργάστηκε με τις Big Band Δ.Ιωαννιτών και Big Band Φιλιατών.Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος του Δημήτρη Υφαντή.

    To 2012 ξεκινάει την αποτύπωση, σε μικρής διάρκειας video, κάποιων μουσικών πειραματισμών/ιδεών. Βασικοί πρωταγωνιστές τα κρουστά… κι όχι μόνο! Έτσι δημιουργεί στο Youtube το κανάλι “gklindrums” .

    Διδάσκει drums και κρουστά στο “Ars Nova School of Music” από το 2008, στο ωδείο Φίλιππος Νάκας (παράρτημα Ιωαννίνων) από το 2011 και στο Σύγχρονο ωδείο Ηγουμενίτσας από το 2015.

Περιήγηση με πληκτρολόγιο
X
Click to listen highlighted text!