ΖΑΡΚΑΔΑ ΜΑΡΙΑ

Η Μαρία ξεκίνησε πιάνο σε μικρή ηλικία. Η μεγάλη αγάπη της για τη μουσική σε συνδυασμό με το ανήσυχο πνεύμα της, την οδήγησαν στο Πανεπιστήμιο του Leeds της Μεγάλης Βρετανίας, από το οποίο και έλαβε το Bachelor της στη Μουσική Εκτέλεση – με κατεύθυνση Πιάνο – το 2000.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Leeds, υπήρξε μαθήτρια της σπουδαίας παιδαγωγού πιάνου Marion Stein (πιο γνωστή στο Ελληνικό κοινό με το επίθετο του συζύγου της, Λόρδου Harewood και συνιδρύτρια του παγκοσμίου φήμης Leeds International Piano Competition). Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης με τον Patric Standford, μαθητή του Witold Lutosławski.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών της, ασχολήθηκε με την παιδαγωγική πλευρά της μουσικής και ιδιαίτερα με τη διδακτική της μουσικής σε ποικίλα τυπικά, μη τυπικά και άτυπα παιδαγωγικά πλαίσια, καθώς και με τη μουσικοθεραπεία. Το 2002, έλαβε το μεταπτυχιακό της από το Πανεπιστήμιο του York.

Τις βασικές πανεπιστημιακές σπουδές ακολούθησε μια πολυετής καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Βέλγιο, την Ελβετία, τη Νιγηρία, τα Αραβικά Εμιράτα – ακόμη και στο μακρινό Μπανγκλαντές – και αισθάνεται πολύ τυχερή που στη ζωή της είχε τη χαρά και την τιμή να διδάξει μουσική σε παιδιά από κάθε γωνιά της γης.

Το 2011 έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμά της από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο οποίο σπούδασε με υποτροφία, με εξειδίκευση στη μέθοδο μουσικής παιδαγωγικής Κόνταλυ με βαθμό Άριστα. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη μέθοδο Dalcroze στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής της Βρετανίας και σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικής στην Ακαδημία Λιστ της Βουδαπέστης.

Περιήγηση με πληκτρολόγιο
X
Click to listen highlighted text!