ΔΑΝΑΗ ΣΟΥΛΗ

Η Δανάη Σούλη γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 6 ετών στην τάξη της Ασπασίας Ζέρβα, στο Ηπειρωτικό Ωδείο Ιωαννινων.
Σε ηλικία 13 ετών πρωτοεμφανίστηκε ως σολίστ πιάνου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τσακάλωφ (Σ.Ο.Ν.Τ.) με το κοντσέρτο αρ.1 του Beethoven. Συνέχισε να είναι σολίστ της Σ.Ο.Ν.Τ. σε συναυλίες στην Ελλάδα(Ιωάννινα, Αθήνα, Ξάνθη, Λάρισα) και το εξωτερικό(Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία). Διακρίθηκε στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ Eurorchestries στη Γαλλία το 1992 και στα κοντσέρτα για νέους στα Ιωάννινα το 1994 και το 1995. Το 2008 συνέπραξε ως σολίστ με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Καϊρου με το κοντσερτίνο για πιάνο και ορχήστρα του Κων. Κυδωνιάτη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ορχήστρας. Έχει δώσει επίσης ρεσιτάλ με έργα για σόλο πιάνο, για 2 πιάνα και έργα μουσικής δωματίου. Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Τσακάλωφ παίζοντας βιόλα.
Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με τους Raprael Terroni, Frantisek Pospisil, Frans van Hoek, Heinz Thor,
Κων. Κυδωνιάτη, Δημ. Δημόπουλο, Νικόλα Αστρινίδη και Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα, ενώ συνεργάστηκε επίσης με τους μαέστρους Manuel Palau. Wang Jin, William Webb, Arie van Beek, Γιώργο Χατζηνίκο, Βασίλη Μακρίδη, Γιώργο Χλίτσιο και Σπύρο Ζέρβα.
Το 1997 κλήθηκε στις Βρυξέλες ως μέλος κριτικής επιτροπής στο διαγωνισμό μουσικής των ελληνοπαίδων της Benelux. Έχει πάρει δίπλωμα πιάνου με άριστα και Α’ βραβείο από το Ηπειρωτικό Ωδείο(1999) και δίπλωμα LLCM από το Thames Valley University, στο οποίο έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (1994-1996). Είναι κάτοχος πτυχίων ανώτερων θεωρητικών στις ειδικότητες Ωδικής, Ενοργάνωσης, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής.

Περιήγηση με πληκτρολόγιο
X
Click to listen highlighted text!